Malzemeler: Hozzávalók:
- 2 Kahve Fincanı Kırmızı Mercimek - 2 kávés csésze piros lencse
- 1 Litre Su - 1 liter víz
- 1 Çorba Kaşığı Margarin - 1 leveses kanál margarin
- 1 Çorba Kaşıgı Un - 1 leveses kanál liszt
- 1 Adet Havuç - 1 db répa
- 1 Baş Soğan - 1 fej vöröshagyma
Hazırlanısı:
(Elkészítés)
1. Bir tencerede soğanı ve yağı orta ateşte kavurun.
(1 edényben közepes lángon a margarinnal a hagymát(apróra vágott) megpirítjuk.)
2. Soğan pembeleştiğinde bir çorba kaşığı un ilave edin, biraz beraberce kavurun.
(Amikor a hagyma kezd rózsaszínné válni, 1 leveses kanál lisztet hozzáadunk, kevés ideig együtt pirítjuk.)
3. Ayıklayıp, yıkadığınız mercimeği ve küçük doğradığınız havucu ve suyu ilave edin.
(Hozzádjuk a kiválogatott és megtisztított lencsét, az apróra vágott répát és a vizet.)
4. Mercimek ve havuç yumuşayıp, ezilinceye dek pişirin.
(A lencsét és a répát addig főzzük, míg teljesen megpuhul és kavarható állapotú lesz.)
5. Piştiğinde süzgeçten geçerin ve yeniden tencereye koyup kaynatın.
(Amikor megfőtt , leszűrjük, (összeturmixoljuk) és egy edényben újra felforraljuk.)
6. Arzuya göre nane, karabiber veya kırmızı biberle servis yapın.
(Ízlés szerint oregánóval, borssal vagy piros paparikával tálaljuk.)
|
2012/05/04
Mercimek Çorbası
<< vissza a kategóriákhoz
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ettem már ilyet, nagyon finom volt.
VálaszTörlés