Online Munka

Helló! Havi minimum 5$-10$ pénzkereseti lehetőség. Ha érdekel az alábbi ikonra kattintva tudsz regisztrálni. Ingyenes, legális és garantáltan fizetnek.

2012/05/27

Çikolata Soslu Antep Fıstıklı Kek

<< vissza a kategóriákhoz



                                               
Çikolata Soslu Antep Fıstıklı Kek

Csokoládé öntetes pisztáciás sütemény
 Malzemeler:


-90 gr tereyağı
-1 paket vanilya
-1 su bardağı badem tozu
-1 su bardağı Antep fıtığı tozu
-1 su bardağı toz şeker
-1 paket kabartma tozu
-4 adet yumurta
-1 su bardağı un
Hozzávalók:


- 90 gr margarin
- 1 tasak vanílias cukor
- 1 vizes pohár mandula porra törve
- 1 vizes pohár pisztácia porra törve
- 1 vizes pohár cukor
-1 tasak sütőpor
- 4 db tojás
-1 vizes pohár liszt
Çikolata sos:


- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 100 gr çikolata
Csokoládé szósz:


- 1 vizes pohár tej
- 1 teás kanál fahéj
- 100 gr csokoládé
Karamel sos:


-3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı krema
Karamellás szósz:


-3 leveses kanál cukor
- 1 leveses kanál margarin
- fel vizes pohár tejszín
Çikolata Sos:


Süt, tarçın ve parçalanmış çikolatayı kısık ateşte, çikolata eriyene kadar pişirin.
Csokoládé szósz:


A tejet, fahéjjat és a feldarabolt csokoládét
kis lángon a csokoládé elolvadásáig főzzük.
Karamel Sos:


Tozşeker ve tereyağını, ayrı bir tavada pişirin, kremayı ayrı bir kasede çirpin ve tereyağlı şekere ekleyerek karıştırın.
Karamellás szósz:


A cukrot és a margarint egy edényben főzzük.
A tejszínt egy másik edényben felverjük majd a cukros margarint hozzáadjuk és összekeverjük.
Hazırlanısı:


Teryağı ve tozşekeri 5 dakika el mikseri ile çırpın.
Yumurtaları ekleyin ve birlikte 5 dakika daha çırpın.
Un, kabartma tozu, fıstık ve badenleri ekleyin, karıştırın.
Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökerek, 170 derecede kabarıp, içi, pişene kadar fırınlayın.
Firindan çıkarttığınız ve soğumuş kekinizi enine, ortadan ikiye ayırın. Arasına karamelli karışımı ve çikolata sosunu dökün. Üzerine yine karamel ve çikolata sos dökün, badem ve fıstık serpin.
Elkészítés:


A margarint és a cukrot 5 percig kézi habverővel verjük.
Adjuk hozzá a tojásokat és további 5 percig verjük.
A lisztet, a sütőport, a mandulát és a pisztáciát adjuk hozzá,és keverjük össze.
Kivajazott sütőformába öntjük, 170 fokon sütjük amíg a belseje is megsül.
A sütőből kivett és kihűlt tésztát a közepénél kettévágjuk.
A közepébe a karamell és a csokoládé szószt belekenjük.
A tetejére és az oldalára is kenjünk a karamell és csokoládé szószból.
Szórjuk meg mandulával és pisztáciával.
Tarif (recept):  Ebru Omurcali

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése